https://www.traditionrolex.com/18 V řemeslné pekárně Zrno Zrnko se každý den upeče přes tisíc bochníků chleba | Pekařské Technologie online https://www.traditionrolex.com/18
V řemeslné pekárně Zrno Zrnko se každý den upeče přes tisíc bochníků chleba
  

V řemeslné pekárně Zrno Zrnko se každý den upeče přes tisíc bochníků chleba


V řemeslné pekárně Zrno Zrnko v Nuslích je živo v jakoukoliv denní či noční hodinu. Peče se zde nejen chléb, ale i croissanty, koláče, štrůdly, rohlíky, které se těší veliké oblibě. Pekařským řemeslem nepolíbení podnikatelé Ondřej Kuchař s Jakubem Štefečkem úspěšnou pekárnu rozjeli poté, co prodali úspěšnou jazykovou školu James Cook Languages a rozhodovali se, kam investovat vydělané peníze. Jejich podnik funguje teprve dva a půl roku, přesto se jejich pobočky rozšířily po celé Praze. Prostory v Nuslích mají nejen skvělé pekařské zázemí, ale nabízejí i prostor pro kanceláře a kavárnu s prodejnou pečiva.




Protože ani jeden z podnikatelů není pekař, vybrali si tým lidí, kteří je učili, jak na to. Podle internetového magazínu CzechCrunch zvolili Julianu Fischerovou, známou jako Maškrtnica, která je skvělá na kváskové pečivo, ale rozumí i francouzské pekařině. Další skvělá pekařka je učila skvělé moravské koláče a jiná česká pečiva a Martin Hanus zase všechny technologie souvisejících s pečením. Na rozjezd pekárny, jehož součástí byly i první tři pobočky, byla potřeba investice asi 45 milionů korun.

Zrno Zrnko svým pečivem zásobuje nejen své prodejny, ale asi šest desítek hotelů, restaurací a kaváren, dodává také na Rohlík.cz. Co se neprodá, to rozdává neziskovým organizacím. Pekárna Zrno Zrnko se letos podle informací v internetovém magazínu Czechcrunch vyšplhá k obratu 100 milionů.

Oproti průmyslových pekárnách, které si tolik nezakládají na tom, aby pečivu věnovali tolik času, Zrno Zrnko si zakládá na profesionální ruční praci. Kvásek nechávají v pečivu dostatečně dlouho pracovat, díky čemuž je výsledek chutnější, odolnější vůči plísním, déle vláčné a snáze stravitelné. Podnikatelé věnují pozornost i výběru základních surovin lokálního původu. Mouku kupují ze středně velkého mlýna z Předměřic nad Labem, vejce z farmy v Čerčanech a máslo z La Formaggeria Gran Moravia z Litovle. Marmelády na plnění jim dodávají Marmelády s příběhem, šunky Lahůdkářství Sváček a mozzarellu pražská sýrárna Mozzarellart.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

V řemeslné pekárně Zrno Zrnko se každý den upeče přes tisíc bochníků chleba

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.