Je to rodinná pekárna, jejíž zakladatel, Lukáš Mašek, zde vlastnoručně připravuje pečivo společně se svou ženou. Kromě nich se na provozu v současné době podílejí ještě další čtyři lidé a přemýšlí se i o případném otevření další prodejny v Desné. Větší rozšiřování však v plánu není. Hamrovská řemeslná pekárna je rodinnou firmou a tou také zůstane.
Zákazníci si mohou vybrat z různorodého sortimentu, který se každý den obměňuje a inovuje. Pokud si však zákazníci nějaký výrobek oblíbí, pan Mašek jim ho na požádání rád zase upeče. Není totiž nad spokojeného zákazníka, který se rád vrací. Díky takovému prozákaznickému přístupu se peče v malých objemech, s důrazem na kvalitu a pestrost. Vše se dělá pěkně postaru, ručně a „opravdově“.
Toto pořekadlo je v tomto případě obzvláště příznačné, jelikož práce po uzavření prodejny zdaleka nekončí. Spíš by se dalo říci, že teprve začíná. Kolem osmé večer je potřeba poprvé zamíchat kvas a v jednu ráno se míchá podruhé. Ve čtyři ráno už je pec připravená na chléb, rohlíky a ostatní pečivo. Každý, kdo se věnuje pekařině, musí být tak trochu noční pták, aby takovou směnu zvládal. Lukáš Mašek, který má pekařinu v rodině, je na takový režim zvyklý. Odměnou mu je potom libá vůně a úsměv na tváři zákazníků.
Péct bez aditiv ale není vždy úplně jednoduché. Pekařský mistr musí zkoušet různé způsoby, jak chemické látky nahradit. Finální produkt musí být nejen chutný, ale musí také dobře vypadat, protože zákazníci často nakupují i očima. To je velká výzva pro Lukáše Maška i celý jeho tým, který přiznává určité těžkosti například při výrobě koblih. Nehodlají se však vzdát, což je pro podnikání v tomto i jakémkoliv jiném oboru velmi důležité.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse