Pekárna Praktika nabízí netradiční mokrý chléb
  

Pekárna Praktika nabízí netradiční mokrý chléb


Na světě existují desítky, ne-li stovky druhů chlebů. Při jejich výrobě se střídají nejen druhy jednotlivých mouk, ale také přísady i postupy zpracování. Tomáš Solák z pražské pekárny Praktika zastává názor, že chleba by měl být extrémně mokrý a protkán směsicí větších a menších vzduchových bublin. A právě takový, po vzoru amerických řemeslných pekáren, vyrábí.




Čeští konzumenti jsou zvyklí na tradiční pšenično žitnou Šumavu, která je charakteristická svou hutností a třístupňově vedeným kvasem, jenž chlebu dodává vyšší trvanlivost a mírně nakyslou chuť.

Pekař Tomáš Solák jde ale jiným směrem. Zákazníkům nabízí řemeslný chléb, který je od Šumavy diametrálně odlišný. Chléb z pekárny Praktika je charakteristický navlhlou střídkou a výraznou chutí obilovin. Odlišnost takzvaného „praktického“ chleba je dána jak specifickou kombinací surovin, tak i postupem zpracování.

Do těsta vmícháváme kaše, tak aby chleba zůstal mokrý, a necháváme je kynout až na samotný okraj fermentace, aby byly i nadýchané. Což potom vytváří zvláštní kombinaci vlhké střídy a někdy větších, jindy menších bublin,“ vysvětluje pekařské postupy Tomáš Solák. Zároveň dodává, že kvašení chleba při řemeslné výrobě je mnohdy těžce odhadnutelné. Takže velikost bochníku se mírně liší. A to je také právě vedle chuti kouzlem řemeslných produktů.

Výraznou chuť dodává chlebu bio mouka mletá na kameni

V použitých surovinách má Tomáš Solák jasno, neboť chléb by měl obsahovat pouze mouku, vodu a sůl. V pekařství Praktika používají bio pšeničnou a žitnou mouku mletou na kameni, která pochází z malé eko farmy. Tato mouka je charakteristická výraznou chutí a tmavou barvou.

Inspiraci hledejme v Americe

Pekař Tomáš Solák dříve působil v londýnské pekárně E5 Bakery a v americké pekárně Farm and Sparrow. A právě v Americe načerpal mnoho zkušeností, neboť novodobý boom řemeslného pečení totiž pochází z USA. „Na spoustě míst v Americe se evropské tradice uchovaly lépe než tady, spousta lidí tam žije způsobem, který by se dal přirovnat ke kultuře 18. století, takže je to nejlepší místo, kde se pekařinu naučit,“ uzavírá Tomáš Solák.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Pekárna Praktika nabízí netradiční mokrý chléb

 



ipedikiguqiq Reaguj

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription Buy Prednisone uja.ulvz.pekarske-technologie.cz.kzm.lz http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

usisuox Reaguj

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Prednisone 20 Mg uab.ijxd.pekarske-technologie.cz.ijj.xu http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Flueltzet Reaguj

play online casino http://onlinecasinouse.com/# - play online casino free casino games play slots online http://onlinecasinouse.com/#

acciviono Reaguj

meilleur prix cialis france Ypgsax https://bestadalafil.com/ - Cialis c Roths spots are oval retinal hemorrhages with a clear pale center. buy cialis 5mg online Awzzpr Anything Otc Like Viagra Or Cialis https://bestadalafil.com/ - how much does cialis cost He showed that the wavelength of the matter waves would be h mv

HoorneWew Reaguj

After a while, I couldn t feel from my waist down and my fingertips had gone to sleep lasix side effects in dogs

NsUkYsBe Reaguj

com 20 E2 AD 90 20Significado 20De 20Viagra 20Diccionario 20 20Viagra 20De 20Vanzare 20Moldova viagra de vanzare moldova So you leave this game and obviously you are crushed and disappointed, said Witten, who had 121 yards receiving and a touchdown cialis pas cher levitra SIRT1 is a target which acts through resveratrol and helps in increased oxidative phosphorylation, fatty acid oxidation, reduction in fatty acid synthesis and stimulate lipolysis 60

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.